Subdoel | Huisvesten van bedrijven op Edese werklocaties en (naar behoefte) ontwikkeling van nieuwe locaties. | |
---|---|---|
Prestaties |
| |
| ||
| ||
| ||
|
Uitgifte van bedrijventerrein is in 2022 achtergebleven bij de verwachtingen. Meerdere factoren spelen daarbij een rol. Het ligt niet zozeer aan gebrek aan belangstelling voor locaties als Food & Businesspark en Food Innovation District (op WFC). Ten eerste is er sprake van 'netcongestie'. Het elektriciteitsnet in Nederland is op veel plekken overbelast. Bedrijven die grond (willen) kopen, verkeren daardoor in onzekerheid wanneer zij op het net kunnen worden aangesloten. Op het Food Innovation District speelt daarnaast een rol dat de daadwerkelijke realisatie van de eerste fase langer dan verwacht op zich laat wachten. Dat heeft te maken met meerdere factoren, waaronder RO-procedures en het voorkomen van te grote ontwikkelrisico's. Daar komt bij dat dergelijke investeringsbeslissingen van bedrijven veel tijd kosten (voor grote bedrijven zelfs meerdere jaren). Door al deze factoren wordt een lange adem gevraagd bij de ontwikkeling van deze strategische locatie in Ede. De animo voor het Food Innovation District is onverminderd groot, zowel van start-ups als grotere bedrijven.